[Home] [Downloads] [Search] [Help/forum]


Register forum user name Search FAQ

Gammon Forum

[Folder]  Entire forum
-> [Folder]  SMAUG
. -> [Folder]  SMAUG coding
. . -> [Subject]  Adding Hotboot...

Adding Hotboot...

It is now over 60 days since the last post. This thread is closed.     [Refresh] Refresh page


Pages: 1 2  3  4  

Posted by Metsuro   USA  (389 posts)  [Biography] bio
Date Thu 15 Sep 2005 04:39 AM (UTC)
Message
OK ya I know I'm pretty dumb, but I was wondering if it was possible to add hotboot to the smaugefuss to work within cygwin maybe? If so, how, and where could I find it and such. Yes I've look all over these boards for things and a few others but I cant find anything that might be what I'm looking for so I'm asking.

Everything turns around in the end
[Go to top] top

Posted by Gatewaysysop2   USA  (146 posts)  [Biography] bio
Date Reply #1 on Thu 15 Sep 2005 04:56 AM (UTC)
Message
Doesn't the current release of FUSS have hotboot installed? If you don't already have it, should be pretty easy to pull it out. Grab a copy of the snippet somewhere and pair that up with the current FUSS release. Between the two, you should be able to put it into whatever version of FUSS you presently have (assuming it has no hotboot).

Hope that helps? Maybe you can elaborate more on your situation?

"The world of men is dreaming, it has gone mad in its sleep, and a snake is strangling it, but it can't wake up." -D.H. Lawrence
[Go to top] top

Posted by Greven   Canada  (835 posts)  [Biography] bio
Date Reply #2 on Thu 15 Sep 2005 06:54 AM (UTC)
Message
Smaugfuss should already have hotboot installed. And it should work ok with cygwin. The problem with cygwin is that when the executable is running, you can't compile a new executable, as windows keeps it protected. There was a work around on this forum somewhere, I suggest a search.

Nobody ever expects the spanish inquisition!

darkwarriors.net:4848
http://darkwarriors.net
[Go to top] top

Posted by Zeno   USA  (2,871 posts)  [Biography] bio
Date Reply #3 on Thu 15 Sep 2005 12:25 PM (UTC)
Message
Really? I've had no problem compiling and hotbooting on Cygwin to add a change...

Zeno McDohl,
Owner of Bleached InuYasha Galaxy
http://www.biyg.org
[Go to top] top

Posted by Metsuro   USA  (389 posts)  [Biography] bio
Date Reply #4 on Thu 15 Sep 2005 05:32 PM (UTC)
Message
Well I have the uhh.. 14a one from the download section of the site, dont remember the difference, but when one uses hotboot on it. Will display the world is being reshaped message and disconnect you, and then you can no longer connect until you close down cygwin and start again. And I have searched and cant find much on the subject then again I might be looking for the wrong thing, any idea what I can do? or possibly is the one aviable here out of date, if so where could I find a newer one? Thank you for the help given and any going to be given. And Zeno, you should add frog racing arenas to your mud. <.<

Everything turns around in the end
[Go to top] top

Posted by Greven   Canada  (835 posts)  [Biography] bio
Date Reply #5 on Thu 15 Sep 2005 06:19 PM (UTC)

Amended on Tue 11 Mar 2008 03:32 AM (UTC) by Nick Gammon

Message
Try going to www.smaugfuss.org to get 1.6. It should compile and run cleanly, and hotboot should work no problem.

To Zeno: How do you get around the exe lock down?

[EDIT - 11 March 2008] - The Smaug FUSS site is now http://www.smaugmuds.org/

Nobody ever expects the spanish inquisition!

darkwarriors.net:4848
http://darkwarriors.net
[Go to top] top

Posted by Metsuro   USA  (389 posts)  [Biography] bio
Date Reply #6 on Thu 15 Sep 2005 07:40 PM (UTC)
Message
Ok now that I have this verison, it seems it closes it and reloads everthing I guess, is that normal for the cygwin? as compared to the others that just leave it open and do it?

Everything turns around in the end
[Go to top] top

Posted by Zeno   USA  (2,871 posts)  [Biography] bio
Date Reply #7 on Thu 15 Sep 2005 07:57 PM (UTC)

Amended on Thu 15 Sep 2005 08:45 PM (UTC) by Zeno

Message
What do you mean closes/re-opens? What are you doing?

Greven: I am not sure what exactly you refer to in the first place. Can you explain just so I know that I'm actually not bypassing it?
[EDIT] Hm interesting, it seems I can't bypass it. Even though I've though I did it before.

Zeno McDohl,
Owner of Bleached InuYasha Galaxy
http://www.biyg.org
[Go to top] top

Posted by Metsuro   USA  (389 posts)  [Biography] bio
Date Reply #8 on Thu 15 Sep 2005 07:59 PM (UTC)
Message
This here is from my cilent:
hotboot

The flow of time is halted momentarily as the world is reshaped!
--- Disconnected on Thursday, September 15, 2005, 3:09 PM ---
--- Connected for 9 seconds ---

And this here is from my cygwin after it I guess closes goes into sleep and opens up again?:
Segmentation fault (core dumped)


Everything turns around in the end
[Go to top] top

Posted by Zeno   USA  (2,871 posts)  [Biography] bio
Date Reply #9 on Thu 15 Sep 2005 08:01 PM (UTC)
Message
I often hear that hotboot on Cygwin doesn't work. See this topic:
http://www.gammon.com.au/forum/bbshowpost.php?bbsubject_id=4362

Personally I never had a problem.

Zeno McDohl,
Owner of Bleached InuYasha Galaxy
http://www.biyg.org
[Go to top] top

Posted by Metsuro   USA  (389 posts)  [Biography] bio
Date Reply #10 on Thu 15 Sep 2005 08:14 PM (UTC)
Message
I'm using windows 98, so that might be why, to poor... or I'd learn up on linux and get that heh =P anyway I cant seem to go to mudplanet.org? where that topic said to go so, for now i'm at a loss?

Everything turns around in the end
[Go to top] top

Posted by Zeno   USA  (2,871 posts)  [Biography] bio
Date Reply #11 on Thu 15 Sep 2005 08:35 PM (UTC)

Amended on Thu 15 Sep 2005 08:45 PM (UTC) by Zeno

Message
Ah, I've never tried it on 98, only XP.
[EDIT] Just tested it again to be sure. On XP with Cygwin:
hotboot

The world starts to shimmer away...

Time seems to change.

Your vision blurs back into view, and something seems different.

You shimmer back into the room!
Log: Hotboot recovery complete.


MudPlanet moved to:
http://www.mudplanet.net/

Zeno McDohl,
Owner of Bleached InuYasha Galaxy
http://www.biyg.org
[Go to top] top

Posted by Ithildin   USA  (262 posts)  [Biography] bio
Date Reply #12 on Thu 15 Sep 2005 09:13 PM (UTC)
Message
Greven,

When I downloaded 1.6, I made clean, gdb'd it and ran the mud in cygwin. It crashes on hotboot. It loads all the areas cleanly again, but when it tries to load my player back up, it crashes.


Thu Sep 15 17:10:40 2005 :: Initializing socket
Thu Sep 15 17:10:40 2005 :: IMC: Loading IMC2 command table...
Thu Sep 15 17:10:40 2005 :: IMC: Loading IMC2 network data...
Thu Sep 15 17:10:40 2005 :: IMC: Loading IMC2 help file...
Thu Sep 15 17:10:40 2005 :: IMC: Loading IMC2 color table...
Thu Sep 15 17:10:40 2005 :: IMC: IMC2 network data loaded. Autoconnect not set.
IMC2 will need to be connected manually.
Thu Sep 15 17:10:40 2005 :: (Name Not Set) ready at address BUBBA on port 4000.
Thu Sep 15 17:10:40 2005 :: Initiating hotboot recovery.
Thu Sep 15 17:10:40 2005 :: Loading player data for: Admin (1K)
      6 [main] smaug 2980 handle_exceptions: Exception: STATUS_ACCESS_VIOLATION
    756 [main] smaug 2980 open_stackdumpfile: Dumping stack trace to smaug.exe.s
tackdump

Program exited with code 0305400.


What's that status access violation? I tried searching for it but didn't come up with much.
[Go to top] top

Posted by Metsuro   USA  (389 posts)  [Biography] bio
Date Reply #13 on Thu 15 Sep 2005 09:14 PM (UTC)
Message
Well I seem completly retard, and it seems maybe the directions here http://forums.mudplanet.net/index.php?a=topic&t=333 may not work with 1.6 I guess? Or maybe I'm just really retarded... cause I got this...

In file included from imc.c:48:
mud.h:2871:1: "CH" redefined
In file included from mud.h:348,
from imc.c:48:
hotboot.h:26:1: this is the location of the previous definition
In file included from imc.c:48:
mud.h:4322: error: conflicting types for 'log_printf'
mud.h:4262: error: previous declaration of 'log_printf' was here
mud.h:4322: error: conflicting types for 'log_printf'
mud.h:4262: error: previous declaration of 'log_printf' was here
make[1]: *** [o/imc.o] Error 1
make: *** [all] Error 2

Everything turns around in the end
[Go to top] top

Posted by Zeno   USA  (2,871 posts)  [Biography] bio
Date Reply #14 on Thu 15 Sep 2005 09:21 PM (UTC)
Message
It should be fine with 1.6, why are there errors in the imc file?

Zeno McDohl,
Owner of Bleached InuYasha Galaxy
http://www.biyg.org
[Go to top] top

The dates and times for posts above are shown in Universal Co-ordinated Time (UTC).

To show them in your local time you can join the forum, and then set the 'time correction' field in your profile to the number of hours difference between your location and UTC time.


105,473 views.

This is page 1, subject is 4 pages long: 1 2  3  4  [Next page]

It is now over 60 days since the last post. This thread is closed.     [Refresh] Refresh page

Go to topic:           Search the forum


[Go to top] top

Quick links: MUSHclient. MUSHclient help. Forum shortcuts. Posting templates. Lua modules. Lua documentation.

Information and images on this site are licensed under the Creative Commons Attribution 3.0 Australia License unless stated otherwise.

[Home]


Written by Nick Gammon - 5K   profile for Nick Gammon on Stack Exchange, a network of free, community-driven Q&A sites   Marriage equality

Comments to: Gammon Software support
[RH click to get RSS URL] Forum RSS feed ( https://gammon.com.au/rss/forum.xml )

[Best viewed with any browser - 2K]    [Hosted at HostDash]